ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ

Η χρήση κλειδαριών νέας τεχνολογίας (αδιαρρηκτες  κλειδαριες) και κυλίνδρων ασφαλείας θα σας προστατεύσει από πιθανές περιπτώσεις παραβίασης του ιδιωτικού σας χώρου.

Οι εξειδικευμένη τεχνικοί μας σας δίνουν στο παρακάτω άρθρο κάποιες χρήσιμες συμβουλές για αποφύγετε διάρρηξη του σπιτιού σας ή του επαγγελματικού σας χώρου:

1.Ενεργοποίησε τον συναγερμό σου!
Πρέπει να έχουμε τον συναγερμό μας συνεχώς ενεργοποιημένο. Επίσης πρέπει να έχουμε ενδείξεις πως το σπίτι μας παρακολουθείται όχι μόνο στην κύρια είσοδο αλλά και στην πίσω πόρτα αν μένουμε σε μονοκατοικία.
Οι διαρρήκτες πολλές φορές χρησιμοποιούν την κύρια είσοδο του σπιτιού όταν μένουμε σε πολυκατοικία ειδικότερα όταν το σπίτι βρίσκεται σε όροφο. Για την ενεργοποίηση του συναγερμού προσέχετε τα εξής:
Οι άνθρωποι δεν ενεργοποιούν τον συναγερμό όταν είναι σπίτι και αυτό είναι τρέλα. Γιατί να μην επιλέξεις την ασφάλεια αφού πολλοί εγκληματίες θα πραγματοποιήσουν μια διάρρηξη ακόμα και αν είσαι σπίτι; Για την ακρίβεια, το 90% των σπιτιών που παραβιάζονται είχαν συναγερμό που δεν ήταν ενεργοποιημένος.

2.Προσέξτε με ποιον μοιράζεστε πληροφορίες
Τα θύματα, μοιράζονταν άκριτα με αγνώστους δυνητικά επικίνδυνες πληροφορίες όπως ένα ταξίδι που έχουν κανονίσει χωρίς να αντιλαμβάνονται την σπουδαιότητα που είχαν οι πληροφορίες αυτές για έναν διαρρήκτη. Πολλοί από τους αποδέκτες των πληροφοριών είναι στην πραγματικότητα πληροφοριοδότες. Οι διαρρήκτες έχουν παντού δίκτυα από πληροφοριοδότες. Όσο καλύτερος είναι ο διαρρήκτης, τόσο πιο εκτενές και αξιόπιστο είναι το δίκτυο που συντηρεί. Μερικοί από τους καλύτερους πληροφοριοδότες είναι συνήθως κομμώτριες, επαγγελματίες που τοποθετούν χαλιά και τραπεζοϋπάλληλοι. Σήμερα βέβαια οι διαρρήκτες δεν χρειάζεται να επενδύουν σε δίκτυα επικοινωνίας για να μαθαίνουν πότε θα λείπουμε σε διακοπές ή σε επαγγελματικά ταξίδια γιατί δυστυχώς τους ενημερώνουμε εμείς οι ίδιοι χωρίς να το ξέρουμε!

3. Διαρρήξεις δε γίνονται μόνο τη νύχτα

Μας φαίνεται απίθανο το ενδεχόμενο κάποιος να προσπαθήσει να σπάσει την πόρτα μας ή να σκαρφαλώσει στο παράθυρο κατά την διάρκεια της μέρας που υπάρχει άπλετο φως γιατί φανταζόμαστε πως θα χρειαστεί χρόνο, θα κάνει φασαρία και θα είναι εύκολο να εντοπιστεί. Ένας επαγγελματίας διαρρήκτης χρειάζεται λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα για να παραβιάσει μια κλειδαριά ασφαλείας παλαιού τύπο – με μεγάλο κλειδί και πως οι μέρες είναι ιδανικές για διαρρήξεις γιατί οι κάτοικοι είναι στις δουλειές τους ενώ όποιος/α ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού, είναι πιθανό να είναι έξω για να πληρώσει λογαριασμούς, να είναι στο super market ή να τακτοποιεί άλλες εξωτερικές υποθέσεις.

4. Φτιάξε το κουδούνι σου
Πολλοί εγκληματίες χτυπάνε κουδούνια για να ελέγξουν αν είναι κανείς στο σπίτι. “Οι διαρρήκτες και ιδιαίτερα οι απελπισμένοι τοξικομανείς συνηθίζουν να χτυπάνε κουδούνια για να βλέπουν ποιος είναι σπίτι” .
Εάν δεν πάρουν απάντηση στο κουδούνι γιατί αυτό είναι χαλασμένο ή γιατί δεν το ακούμε, είναι πιθανόν να συνεχίσουν με την διάρρηξη και να τους βρούμε μπροστά μας μέσα στο σπίτι μας. Ένα άδειο σπίτι είναι πρόσκληση για να δράσει ένας εγκληματίας.

5. Τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV) είναι η αχίλλειος πτέρνα τους.
H εικόνα που έχουμε για τους διαρρήκτες από το Hollywood με όπλα, μάσκες, γάντια, και ειδικά σύνεργα είναι λανθασμένη.
Οι διαρρήκτες είναι αλαζόνες και νομίζουν ότι ποτέ δεν θα πιαστούν. Δεν ανησυχούν καθόλου για το εάν ένας γείτονας καταφέρει να τους δει με τόσες λεπτομέρειες ώστε να δώσει ακριβή περιγραφή στην Αστυνομία. Έχουν όμως ένα ευάλωτο σημείο. Δεν έχουν ούτε την ικανότητα ούτε τον χρόνο να αποσυνδέσουν και να απενεργοποιήσουν επιτυχώς τα συστήματα παρακολούθησης και δεν θέλουν να καταγραφούν σε βίντεο που θα πέσει στα χέρια της Αστυνομίας ή, ακόμα χειρότερα, στις ειδήσεις όπου θα τους αναγνωρίσει ο δικός τους γείτονας.

6. Πιο αποτελεσματικοί οι μικροί από τους μεγάλους σκύλους.

Oι σκύλοι είναι ένα καλό επίπεδο προστασίας μετά το σύστημα συναγερμού και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) και το γάβγισμά τους μπορεί να αποθαρρύνει τους διαρρήκτες. Τα μικρόσωμα σκυλιά που γαβγίζουν συνέχεια είναι καλύτερα από τα μεγαλόσωμα εκπαιδευμένα.
Τα μικρά και ηχηρά σκυλιά είναι μεγάλη απογοήτευση για τους κλέφτες. Δεν σταματούν ποτέ να γαβγίζουν και είναι ισχυρό αποτρεπτικό μέσο γιατί μπορεί να τα ακούσουν οι γείτονες ή οι ιδιοκτήτες τους αν καποιος διαρρήκτης παρακολουθεί το σπίτι πριν προχωρήσει σε διάρρηξη.

7. Η κουζίνα είναι η καλύτερη κρυψώνα
Η κουζίνα είναι το τελευταίο δωμάτιο που πάνε οι διαρρήκτες.
Και αν η κουζίνα είναι το τελευταίο μέρος που πάει ένας διαρρήκτης το πρώτο είναι το κυρίως υπνοδωμάτιο. Εκεί βρίσκονται συνήθως τα κοσμήματα, τα μετρητά, τα smartphones και τα tablets. Έτσι, αν θέλετε να κρύψετε μια θυρίδα χρονοκαθυστέρησης ή μία βαλίτσα ασφαλούς μεταφοράς χρημάτων ξέρετε ποιο δωμάτιο να προτιμήσετε και ποιο να αποφύγετε.

8. Οι διαρρήξεις είναι βρώμικη δουλεία

Μια από τις καλύτερες πηγές πληροφοριών για τους εγκληματίες είναι τα σκουπίδια σας. Η συσκευασία μιας καινούριας τηλεόρασης στα σκουπίδια μπροστά από σπίτι σας ειδοποιεί κάθε περαστικό πως σ` αυτό υπάρχει κάτι άξιο κλοπής. Ακόμα και η συσκευασία κάποιου καθόλου επιθυμητού για εγκληματίες αλλά ακριβού κατά τα άλλα προϊόντος όπως ένα ακριβό ψυγείο, τους αφήνει να αναρωτιούνται τι άλλο προϊόν αξίας υπάρχει στο σπίτι. Το ξένο ρητό “τα σκουπίδια κάποιου είναι ο θησαυρός κάποιου άλλου” επιβεβαιώνεται περίτρανα.
Ελπίζουμε οι συμβουλές που σας μεταφέραμε να σας βοηθούν να αναβαθμίσετε με απλούς τρόπους την ασφάλειά σας. Επειδή όμως μόνοι μας χωρίς την βοήθεια ειδικών δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε πραγματικά προστατευμένοι και έχουμε καλύψει κάθε κενό ασφαλείας, η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση για να είστε ασφαλής είναι να απευθυνθείτε σε εμάς και να αποκτήσετε ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας που ως ειδικοί με 25 χρόνια εμπειρίας μπορούμε να σας προστατέψουμε.

9. Χρησιμοποιήστε μία κλειδαριά νέας τεχνολογίας για μεγαλύτερη ασφάλεια

Μια κλειδαριά Νέας Τεχνολογίας με Κύλινδρο και Defender θα σας προστάτευε από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Επίσης προτιμείστε έναν κύλινδρο – Αφαλό Μη Αντιγράψιμο ώστε τα αντίγραφα των κλειδιών σας να πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ με την κάρτα ιδιοκτησίας. Φυλάξτε την κάρτα σας ασφαλές μέρος και εξασφαλίστε μη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για σας και το σπίτι σας. Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους και διαλέξτε την κλειδαριά και τους κυλίνδρους που σας ταιριάζουν.

ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ
ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Add comment


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.